Att göra egen renskav

Att göra egen renskav är inte svårt. Det krävs en vass kniv och såklart en bit kött. Det här är perfekt om du har glömt att ta upp köttet ur frysen i tid dessutom!

Köttet ska vara ”halvtinat”

Enklast är det att skära köttet tunt om det inte har fått tina helt nämligen. Det ska fortfarande vara fryst och hårt, men ha fått ligga framme lite så det inte är stenhårt, utan ”halvtinat”.

Sedan är det bara att skära lagom tunna skivor av köttet med din vanliga kniv! Var uppmärksam på att du skär tvärs över köttets fibrer.

Vad är då lagom tjockt? Ja, därom tvistas det en del. Så man får helt enkelt prova sig fram och se vad man själv föredrar!

Vilka bitar passar bäst till renskav?

Teoretiskt kan man ju skava vilken köttbit som helst, och inte heller bara av ren såklart. Från vår köttlåda rekommenderar vi att man använder rostbiff, innanlår, fransyska, ytterlår eller bogen för att göra egen renskav! Rostbiff och innanlår säljer vi även som styckdetalj.

I Go’kväll gjorde de egen älgskav för en tid sedan, och där visar de väldigt bra hur man skaver halvtinat kött! Titta på inslaget här!

Rulla till toppen